Gevindstager og snapfix afstande

Gevindstager eller snapfix- Tit er facade bogstavet lidt smukkere hvis de løftes lidt fra facaden

Facadebogstaver

En unik løsning med facadebogstaver til din butik eller din virksomhed 

På næsten alle bygninger er der gode muligheder for at dekorere med facadebogstaver og facade logo. Hvis din butik eller virksomhed ønsker enkeltstående bogstaver skal I vælge en løsning med facade bogstaver. Bogstaver fås i mange farver og typer, og vi rådgiver gerne med den rette løsning med eller uden lys til dit behov.

 

facadebogstaver

 

Når vi arbejder med facadebogstaver så er der en masse betegnelser for hvordan disse kan være lavet, vi bruger ord som “svøb”, corona, løftet på gevindstager, flamme poleret, fræs og mat kant. Nedenfor har vi lavet en kort oversigt over de mest brugte betegnelser, men lad os få en snak og vælge den rette løsning til dig.

 

Facadebogstaver med og uden lys(LED)

Nedenfor ses 4 typer facade bogstaver i “svøb”. Alle nedenstående bogstaver er lavet i en 5cm alu svøb(bogstavs dybden).

Akrylfront u/lys
facadebogstaver - Svøb med akrylfront

Akrylfront f/lys
facade bigstaver - svøb med akryl og lys

Alu front c/lys
facadebogstaver - Svøb med coronalys

Alu front u/lys
facade bogstaver - Svøb uden coronalys

 

Når der laves svøb på facadebogstaver betyder det at en lang alu strimmel med en bredde på fx 5, 7, 10 eller måske 12cm formes efter dit facadebogstav eller logo. Når bogstavet har fået sin form bliver det svejset sammen således at det er en slags “kage udstansnings-form”.

Fronten af bogstavet udskæres nu, placeres og sjevses på plads og således har vi skabt basis svøb bogstavet eller logoet. Efterfølgende kan forskellige typer lys, fronter og lakering vælges.

Ved udfræsning fræses et facade bogstav ud af en plade, denne plade kan være en opskummet PVC plade, 5-30mm, alu dibond, klar eller farvet akryl eller måske træ. Da en fræser er et værktøj som snurrer rundt, vil der være en indvendig radius på alle indvendige hjørner, men da vores mindste fræse værktøj er 2mm i diameter er denne lille og ved store bogstaver betyder det ikke meget og ses ikke.
Når vi vælger laser udskæring kan det kun være med akryl egnet til laserudskæring, stål eller jern. Træ og opskummet PVC vil brænde ved laserens meget høje temperatur. En laser er meget nøjagtigt og giver kvivskarpe kanter på stål.
Når der fræses bliver kanterne på fx en klar akryl matte, dette kan vi vælge hvis det er den effekt vi ønsker at opnå(fx ved brug af kantbelyst akryl) men vi kan også vælge at “smelte” kanter ved en let flamme polering, denne gør at kanter kommer til at fremstå blanke og klare.
En mulighed ved fx stål bogstaver og skum bogstaver af meget store størrelser og tykkelser.


Lakering eller foliering

Dine facadebogstaver kan enten leveres i det materiale de er produceret i eller lakeres inkl. kanter eller folieres på fronter efter ønske med print eller ensfarvede folier .

 

Udvalg af facade bogstav’s materialer

  • Opskummet PVC
  • Akryl, klar eller farvet
  • Stål, blank eller børstet
  • Jern, kobber og messing
  • Skum/Styrofon
Ring eller skriv